Lip Lift

Birçok kişi güzel dolgun dudaklara ulaşmanın tek yolunun dudak dolgusu olduğunu düşünüyor… Bu da düzenli olarak tekrarlanan enjeksiyonlar yaptırmak anlamına geliyor.

Lip Lift dolgun dudaklara sahip olmanız için tasarlanmış basit bir estetik cerrahi prosedürdür. İşlem görünürdeki pembe dudak dokusu görüntüsünü artıracağından dudaklarınız daha dolgun ve belirgin görünecektir.

Dudaklar dolgun ve şekilli olduklarında en seksi yüz özelliklerinden biri haline gelir. Ne yazık ki genetik ve yaşlanma dudakların şeklini negatif etkileyebilir. Bazı insanlar daha ince bir üst dudakla doğar, bazıları ise yaşlandıkça üst dudak ve burun arasındaki mesafenin daha uzun ve üst dudağın daha ince olmasına neden olan yaşlanma sonuçlarına sahiptir. Burun ve dudak arasında daha fazla boşluk oluştuğunda üst dudağınız daha az pembe ve zayıf görünür. Bu, dudaklarınızın daha küçük ve daha az şekilli görünmesine neden olabilir. Lip lift üst dudağın vermilyonunu (yani pembe alanını) görünür hale getirir ve daha iyi bir şekil ve görünüm için dudak ile burun arasındaki mesafeyi kısaltır.

Lip Lift yani Dudak Kaldırma Ameliyatı Nedir?

Dudak kaldırma, lip lift orta yüzün estetiğini iyileştirmek için üst dudak derisinin burnun altından alınmasını içeren nispeten basit ama hassas olunması gereken bir estetik işlemdir.

Lokal anestezi ve sedasyon yani yarı uyku hali dediğimiz anestezik yöntem ile uygulanabilir. ortalama 45-60 dk sürebilir.

Liplift yani dudak kaldırma operasyonunun faydaları nelerdir?

Lip lift, üst dudağın şeklini, hacmini ve oranlarını iyileştirerek kişinin görünümünü iyileştirir.

Her ne kadar dudak kaldırma nispeten az iyileşme süresine sahip ve küçük, oldukça hızlı bir işlem olsa da, çok önemli bir estetik etkiye sahiptir. Daha uzun bir dudak ve burun arası mesafesinin kısalması, özellikle çevredeki özelliklerle orantılı olarak gözün orta yüzü algılama ve estetik biçimini değiştirir.

Lip lift sonrası nelere dikkat edilmeli ve lip lift iyileşme süreci?

Hastalar işlemden sonra 10-15 gün şişlik ve ödem beklenmelidir, bu şişlik ameliyattan sonraki haftalarda iyileşir. Çoğu kişi dudak kaldırma işleminden birkaç gün sonra işine veya normal aktivitelerine dönebilir. Ameliyattan sonra en az iki hafta boyunca ek yüz prosedürlerinden veya yorucu, ağır aktivitelerden kaçınılmalıdır.

Lip lift gülüşünüzü değiştirir mi?
Özellikle uzun dudağınız üst dişlerinizi kapatmışsa, dudak kaldırma yalnızca gülümsemenizi güzelleştirecektir.

Lip lift dudakları büyütür mü?
Dudak kaldırma, üst dudağın fiziksel hacmini arttırmadan daha büyük görünmesini sağlar. Dudağın kenarları yükseltilerek pembe dudağın daha fazla gösterilmesi sağlanır ve daha dolgun bir görünüm elde edilir.

Bir yanıt yazın