Mezoterapi

Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi, içeriğindeki bitki özleri, büyüme faktörleri, hormonlar, enzimler, vitaminler, amino asitler ve hyaluronik asit gibi bileşenlerin cilde enjeksiyonlarıyla yapılan bir tedavi yöntemidir.

Mezoterapi tedavisini en fazla yüz bölgesi uygulamalarıyla cildi aydınlatma, gevşek cildi sıkılaştırma, çizgileri ve kırışıklıkları azaltmada ve saç dökülmesi tedavisinde kullanmaktayız. Ayrıca leke, iz, çatlak ve selülit tedavisiyle bölgesel incelme için de tercih edilebilen bir tedavi seçeneğidir.

Mezoterapi Tedavisi

Her mezoterapi seansı sırasında, uygulanacak bölgeye göre uyuşturucu krem sürülebilir. Bu size ve tedavi edilen bölgeye bağlıdır. Uygulanacak alana enjeksiyon yapmak için özel bir kısa iğne kullanılacaktır.

İstenilen etkiyi elde etmek için çoğu hasta bir dizi mezoterapi seansına ihtiyaç duyacaktır. Genellikle 4 ila 6 seans büyük ölçüde yeterli olur. Bazı hastalarda ise çok daha fazla mezoterapi seansına ihtiyaç olabilir. Kaç seans uygulanacağı ve seans aralıkları size tavsiyede bulunabileceğimiz bir konudur. Seans sıklığı, hastaya bağlı iyileşme faktörleri de göz önünde bulundurularak 2-3 haftalık periyotlarla planlanacaktır.

Tedaviler genellikle yaklaşık 10-15 dakika sürer. Çoğu insan mezoterapiyi ağrılı olarak tanımlamaz, bunun yerine biraz rahatsız olduğunu belirtir. Cilt biraz hassas ise anestezik krem ​​kullanılabilir. İşlem sonrası hızlı gerileyen hafif bir kızarıklık, biraz şişlik ve bazı alanlarda morluk olabilir ama birkaç gün içinde geçmesi beklenir. Cildiniz daha sıkı, beslenmiş, nemlenmiş ve daha parlak hale gelecek ve ayrıca yenilenmiş bir doku fark edeceksiniz.

Mezoterapinin Faydaları Nelerdir?

Mezoterapi, yüzeysel kırışıklıkların görünümünü iyileştirmenin yanı sıra yorgun ve donuk görünen cildi anında iyileştirerek yenilenmiş ve tazelenmiş hale getirecektir. Ayrıca yavaş kan dolaşımını artırdığı için vücudun toksinleri atmasına yardımcı olabilir. Bu tedavi, görünüşünüzü sadece deri ve deri altı seviyesinde iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda sorunun temeline inerek tedavi edici etki ve kalıcı sonuçlar sağlar. Bu tedaviyi sivilce izleri ve leke (pigmentasyon) sorunlarını gidermek için de kullanabilirsiniz. Bazı hastalarımızda, hayal ettikleri bir görünüme kavuşmak için ek tedavi protokolleri ile birlikte uygulanmaktadır.

Mezoterapi Tedavisine Uygun muyum?

Aşağıdakilerden herhangi biri sizin için geçerliyse mezoterapi yaptırmanız mümkün olmayabilir:

  • Kalp hastalığı için bir dizi ilaç kullanıyorsanız,
  • Geçmişte kan pıhtılaşması probleminiz varsa,
  • Felç geçmişiniz varsa,
  • İnsülin kullanan bir şeker hastasıysanız,
  • Hamileyseniz ya da emziriyorsanız.

Mezoterapi için doğru aday olup olmadığınızdan emin değilseniz, yapılacak en iyi şey daha fazla bilgi için bizi aramaktır. Önerilerimizi vermekten çok mutlu olacağız. Ayrıca, her tedaviye her zaman bir konsültasyonla başlarız. Bu, cildinizin durumunu değerlendirme ve önerilerimizi yapma fırsatı verir. Başka bir tedavinin daha uygun olacağını düşünüyor olabiliriz veya bu sizin için mükemmel bir tedavi olabilir! Her iki durumda da, lütfen daha fazlasını öğrenmek için bizi aramaktan çekinmeyin.

Mezoterapi Sonrası Bakım

Tedavinizden en iyi şekilde yararlanmanız ve sonuçlarınızın daha iyi olması için atabileceğiniz birkaç farklı adım vardır. Bunlar şunlardır:

  • Morarma ve şişmenin hızlı gerilemesi için krem ya da jel ile masaj önerebiliriz.
  • Tedaviden sonra ve morarma geçene kadar 48 saat güneşe maruz kalmaktan kaçının. Güneşe çıkmanız gerekiyorsa, her zaman SPF 30 veya daha üstü koruyucu olan güneş kremi kullandığınızdan emin olun.
  • Tedavi gününde en az 2 litre su için. Ayrıca tedaviden sonra bir hafta boyunca günlük yeterli miktarda su içmeye devam etmelisiniz.
  • Tedaviden sonra iki gün egzersiz yapmaktan kaçının. Egzersiz terlemenize neden olur, bu da cildinizde hafif hassasiyetler yaratabilir.
  • Ayrıca tedaviden sonra en az sekiz saat duş almamalısınız. En az iki gün sıcak banyo yapmayın.

Mezoterapi Yan Etkileri

Çoğu tedavide olduğu gibi, konsültasyonunuz sırasında size açıklanacak yan etkiler ve riskler vardır. Yine de, konusunda uzman bir uygulayıcı seçerseniz riskler minimumdur.

Yaşanabilecek yan etkilerden bazıları şunlardır:

  • Kızarıklık
  • Kaşıntı
  • Şişme
  • Morarma
  • Enfeksiyon
  • Duyarlılık/Alerji